top of page

MICRONEEDELING

 

MIKRONEEDLING – TRETMA Z REZULTATI

Pri postopku drobne iglice prodrejo v povrhnjico in dermis, kjer z njimi naredimo drobne, kontrolirane mikrovbode v kožo. Tako sprožimo intenzivno regeneracijo kože. Pri celjenju številnih miniaturnih vbodov koža tvori nov kolagen, ki omogoča, da se gubice zgladijo na naraven način.

Microneedling deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa ( kjer se nahajata kolagen in fibroblast).

Tako spodbudimo tvorbo kolagena, elastina in hialuronske kisline. S postopkom stimuliramo mehanizem celjenja sprožimo dva postopka, ključna za pomlajevanje kože, kolagenezo- tvorbo novega kolagena v koži in angiogenezo. Sproži se proces celjenja, med katerim se spodbudi rastni faktor beta ( TGF –β)- posledica je sinteza kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken. Poveča se debelina povrhnjice, koža je napeta in bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež. S postopkom dosežemo visoko prodiranje aktivnih kozmetičnih sestavin v kožo.

Tekom procesa celjenja številnih miniaturnih vbodov v kožo se tvori nov visokokakovostni kolagen, elastin in hialuron, kar omogoča glajenje gub in izboljšanje čvrstosti kože na naraven način.

Kot že zgoraj omenjeno so učinki mikro-iglične terapije z uporabo DermaPena izjemni, saj izboljšajo debelino dermisa in epidermisa. Zaradi tega učinka se izboljša sama tekstura kože in zmanjša videz gubic.

Prav tako ima terapija z DermaPenom pozitiven učinek na hiperpigmentacije in ravno tako na hipopigmentacije. Zaradi ponovne regeneracije celic po uporabi DermaPena se izboljša izgled kožnih nepravilnosti. Poleg  omenjenih učinkov se poveča tudi neo-angiogeneza, kar omogoča tkivu večji dotok hranilnih snovi, zato slabo prekrvavljeni in bledi koži zagotovi lepo rožnato barvo. 

 

Čas okrevanja po negi je odvisen od dolžine iglic, ki jih uporabite pri izvedbi terapije. Po terapiji je mogoče zaslediti rahlo rdečico in oteklino na predelu obravnave, vendar omenjeni znaki izginejo v roku 24-48 ur. Prav tako je mogoče zaslediti občutek toplote in zategovanja na obravnavanem predelu.

Po zaključeni terapiji upoštevajte naslednje postavke:

  • V prvih 24 urah po terapiji uporabljajte za čiščenje tekočo vodo, brez agresivnih čistilnih sredstev in brez kakršnega koli pretiranega drgnjenja kože.

  • Za izogib infekcijam si redno umivajte roke in se ne dotikajte predela obravnave.

  • V prvih 12 urah po terapiji se izogibajte nanosu ličil.

Vabimo vas, da se naročite na brezplačni posvet! 

bottom of page