top of page

NEGA OBRAZA

LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAČIC

DSC_7563.png

Na katerih delih telesa lahko trajno odstranimo dlačice?

Odstranjevanje dlak lahko opravimo na praktično vseh delih telesa razen neposredno okoli oči. Najpogostejša področja, kjer odstranjujemo nezaželjene dlačice so:

noge
pazduhi
 bikini predel (mali, srednji, veliki bikini in brazilski bikini)
brčice
brada
vrat
roke
trebuh
hrbe

rame

Za koga je primerno lasersko odstranjevanje dlačic?

NOVA “IN MOTION” TEHNOLOGIJA je priporočljiv za vse tiste, ki ste se naveličali britja, depilacije, prekomerne poraščenosti ter problematike vraščenih dlak po britju. Trajno odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske, kot tudi moške. Odsvetuje v času nosečnosti in dojenja, prav tako ga ne opravljamo pri osebah s kožnimi boleznimi in vneto kožo ter pri tistih, ki jemljejo katero od kontrainidciranih zdravil.

 

Ali lasersko odstranjevanje dlačic boli?

Ker je bolečina individualno pogojena, je postopek za nekatere ljudi lahko nekoliko boleč ali neprijeten. Aparat, ki uporabljamo ima vgrajen sistem za lajšanj bolečine s predhodnim hlajenjem.

Ali se terapije izvajajo tudi poleti?

V poletnih mesecih svetujemo izvajanje terapije predelov, ki niso izpostavljeni soncu. 

Kako se pripravite na prvo terapijo in na kaj morate biti pozorni med samimi terapijami?

Pomembno je, da se pred prvo terapijo odstranjevanja dlak vsaj 3 tedne pred dlačic ne puli oziroma depilira in vsaj 2 tedna ne svetli ali beli, saj laserski žarek deluje na pigment, ki se nahaja v dlačnem foliklu. En dan pred posamezno terapijo si dlačice pobrijete. Pred terapijo se odsvetuje uporaba krem in losijonov ter deodorantov in antiperspirantov. Po terapiji se je potrebno izogibati sončnim žarkom (vsaj 3 tedne) oziroma vestno uporabljati zaščitni faktor (zlasti je to pomembno na področju obraza). Tri dni po terapiji se odsvetuje obisk savne in uporaba agresivnih mil, ki bi lahko povzročila draženje kože.

 

Kako pogosto se izvajajo terapije in od česa je odvisna uspešnost odstranjevanja?

Odstranjevanje dlak se opravlja na 3 – 5 tednov, odvisno od tega, na katerem predelu telesa se izvaja. Koliko dlačic bomo lahko odstranili, je odvisno od tipa kože, mesta odstranjevanja ter barve in gostote dlačic.

Ker so dlačice v različnih fazah rasti lahko uničimo le tiste dlačice, ki so v aktivni fazi rasti. Potrebno je 8-12 tretmajev, ki se izvajajo na 21-40 dni. Tretmaji se ponavljajo na en mesec zato, da delujemo na dlačico takrat, ko ta vsebuje največ melanina - v anageni fazi.

 

Dokazano je, da vam po zaključenih obiskih dlaka več mesecev ne zraste. Odstranjenih je od 80%-90% dlak.  Tistih 10%-20% dlak ko ponovno izraste, pa je dlaka bistveno tanjša, mehkejša in svetlejša. Najpogosteje izrastejo le na predelih, kot so: kolena, komolci in bikini. Takrat je potrebno terapije ponoviti, vendar manj kot prvič.

 

Sivih dlačic ne odstranjujemo, saj ne vsebujejo melanina in zato na njih ni učinka.

Na posvetu vedno pristopimo individualno in se vam posvetimo ter vas seznanimo z rezultati, ki jih lahko pričakujete in predlagamo število terapij, ki vam bo prineslo željen učinek. V kolikor presodimo, da odstranjevanje dlačic v vašem primeru ne bo dovolj uspešno, vas s tem seznanimo.

Koliko časa so vidni učinki?

Za popolno zadovoljstvo potrebnih več ponovitev. Zakaj? Dlake po telesu so v različnih rastnih ciklih. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Najlažje jo uničimo, če je med posegom v aktivni fazi. Če je v fazi mirovanja, pa bo v enem do treh mesecev, odvisno od predela, zrasla nazaj.

Postopek je treba z namenom, da bi se znebili vseh dlak, večkrat ponoviti. Da je učinek dolgotrajen in čim optimalnejši, je običajno potrebnih od 8 do 12 ponovitev. Za učinkovito lasersko odstranjevanje dlak si boste torej morali vzeti nekaj časa, vendar boste s končnim rezultatom izjemno zadovoljni.

Kaj pričakovati po terapiji?

Po prvem tretmaju: po okvirno 12 dneh, večina dlačic odpade. Nove dlačice, ki zrastejo so tanjše.

Po drugem in tretjem tretmaju: razlika je že precej vidna. Nikakor se ne sme prekiniti tretmaje, saj ne bo učinek dolgoročen. 

Tretmaji se ponavljajo, dokler dlačice več ne zrastejo nazaj. Takrat se priporoča še zadnji/zaključni tretma. Po zaključenih tretmajih se priporoča vzdrževanje 1 do 2 krat letno ali po potrebi.

Odločil/a sem se za lasersko odstranjevanje dlak.
Kaj moram storiti?

Če ste se končno odločili, nas  pokličite na 040 862 910 ali si rezervirajte svoj termin preko naše spletne aplikacije. Rezervirajte BREZPLAČNI POSVET, kjer bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pripravili individualno ponudbo. Tretma se ne izvaja mladoletnim osebam.

V kolikor v navedeni vsebini niste našli vseh informacij, smo vam z veseljem na voljo za dodatna vprašanja in pojasnila!

bottom of page