top of page

ShapeART II

ShapeART II predstavlja eno najnaprednejših in tehnološko izpopolnjenih naprav za preoblikovanje telesa, ki se od drugih podobnih naprav na trgu razlikuje v tem, da v enem sistemu združuje kar pet tehnologij:

  • bipolarna radiofrekvenca

  • IR (infrardeče) valovanje

  • lipomasaža

  • vakuum

  • vakuumska dvoglavna kavitacija

 

Prav kombinacija vseh tehnoloških pristopov še bolj učinkovito pospeši metabolizem maščobnih in vlaknastih celic, s čimer še hitreje dosežemo vidno oblikovanje postave in odpravo celulita. Najboljše pri tem pa je, da je naprava zaradi različnih ročnikov, uporabna za vse predele telesa, tudi obraz. Tako naprava pokriva širok spekter področij, na katerih je izjemno učinkovita.

Kako deluje?

1. Radiofrekvenca

Med posegom s ShapeART-om je ena izmed nalog tudi, da se prenaša majhen električen tok skozi tkivo s čimer dobimo energijo, ki ji pravimo radiofrekvenca. Medtem se sprošča tudi toplotna energija, ki deluje kot nekakšno globinsko segrevanje kože. S tem procesom se aktivirajo kolagenska in elastinska vlakna, ostale komponente dermisa pa se začnejo obnavljati. Vlakna se s tem okrepijo in zato postane koža napeta, zmanjšajo se gubice, izboljša se celična organizacija, videz pomarančne kože izgine in koža izgleda lepše, čvrsteje in privlačneje.

Radiofrekvenca je izredno uspešna, neškodljiva, neinvazivna (neboleča) metoda za izvajanje lepotnih tretmajev. S tretmajem z radiofrekvenco spodbujamo stimulacijo kolagena, kar izboljša mikrocirkulacijo v našem tkivu in prične se izvajati lipoliza (odstranjevanje maščob in celulita).

 

2. Infrardeči laser 

Številne študije dokazujejo, da je infrardeča svetloba zelo zdrava, saj gre pravzaprav za naravno svetlobo. Z infrardečim laserjem z valovno dolžino 940 nm z lahkoto prodremo v tkivo in zelo enakomerno razpršimo toploto po tkivu. S tem zmanjšamo številne nepravilnosti na koži in hkrati pospešimo tvorbo kolagena. Po tretmaju se vidno zmanjšajo področja z rdečicami ter kapilare, videz kože pa je bistveno lepši.

3. Lipomasaža

Mehanska masaža z valjčki ustvarja kožno gubo, hkrati pa gnete tkivo. To pa omogoča mehanično pospeševanje odtekanja nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem s čimer učinkovito zmanjšujemo celulit. Temu rečemo tudi lipomasaža. Deluje na kožo in podkožno tkivo. Dva valjčka, ki se vrtita vsak v svojo stran, ustvarjata kožno gubo in hkrati širita prostor med celicami, zaradi česar se bistveno popravi prekrvavitev.

 

4. Vakum

Z ustvarjanjem vakuuma dobimo podtlak, ki razširi kapilare v podkožju, kar zelo izboljša prekrvavitev na predelu na katerem izvajamo tretma. Rezultat takega tretmaja pa je uspešno zmanjšan obseg in pojavnost celulita.

Delovanje vakuumske masaže ima številne pozitivne učinke: učinkovit boj proti celulitu, anti-ageing terapijo, odplavlja se zastala tekočina, izboljša se funkcija tkiv, izboljša se proces presnove po telesu, izboljša krvni in limfni obtok, pospešuje se izločanje znoja in loja, povečuje se mišični tonus, celotneo telo se globinsko sprosti, omili se kronične bolečine, pomaga pri kvalitetnejšemu spancu, lajša dihalna obolenja… 

 

5. Vakuumska dvoglavna kavitacija

Vakuumska kavitacija je neinvazivna / neboleča, varna in hitra alternativa liposukciji ter hkrati izjemno učinkovita terapija proti celulitu. Spremembe na predelih trebuha, zadnjice, stegen, bokov, kolen in nadlahtnic so hitre in učinkovite, rezultati pa so vidni takoj. 

 

Deluje kot »nekirurška liposukcija« . Viden rezultat se pokaže že po prvi terapiji. Kavitacija omogoča koncentracijo energije na določeni globini v tkivu, kar zagotavlja selektivno razgradnjo maščobnih celic v podkožnem tkivu. Površina kože, žil, živcev in mišic ostane nedotaknjena. Maščoba iz razpršenih maščobnih celic se vlije v intersticijsko tekočino v obliki trigliceridov, pri čemer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Glicerol, topen v vodi, prodira v krvni obtok in se uporablja kot vir energije, netopne proste maščobne kisline potujejo v jetra, kjer se raztopijo kot katera koli druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

POGOSTA VPRAŠANJA

Koliko tretmajev potrebujemo, da so vidni rezultati?

Za oblikovanje telesa sta optimalna do 2 tretmaja tedensko, ki trajata do 30 minut. 
1 kura vsebuje 10 tretmajev.

 

Kako dolgo traja en tretma? Kdaj pride do učinka?

En tretma po celotnem telesu lahko traja od 45 -  60 minut, če pa je to lokalni tretma pa traja do 20 minut. Ena tretmajska kura je sestavljena iz 10 tretmajev.
Učinek tretmajev se opazi po približno enem ali dveh mesecih. Obseg stegen se zmanjša okoli 1cm – 5 cm, obseg pasu 2 – 6 cm. Zelo pa pridobimo na tonusu, čvrstosti in elastičnosti po našem telesu saj se izboljša od 50% pa vse do 75%.


Ali je uporaba naprave ShapeART varna? Kakšne občutke vzbuja pri klientu?

Naprava je zasnovana z vsemi medicinskimi tehnologijami zato je povsem varna in je poseg pa neboleč.

 

V kakšnem stanju je klient po koncu tretmaja?

Naprava ShapeART spodbuja metabolizem maščobnega tkiva in zato razkrojene maščobne celice absorbira limfni sistem, ki se izliva v krvni obtok in del razgrajene maščobe potuje v jetra, ostalo pa v ledvice. Posledično ima klient lahko večjo potrebo po izločanju urina.

Zakaj ima klient občutek, da iz njega izhaja vročina?

S pomočjo bipolarne RF lahko prodiramo od 5mm pa do 15mm globoko pod kožo in zato je izločanje toplote počasnejše. Ob uspešnem izvajanju tretmaja lahko občutek vročine traja od pol ure pa do ene ure.

 

Kakšna so navodila za čas po tretmaju?

Po tretmaju se ni priporočljivo intenzivno sončiti, za nekaj ur pa se je priporočljivo se je izogibati surovi in pekoči hrani.

 

Ali sme biti klientka deležna tretmaja v obdobju menstruacije?

Tretmaji v tistem času niso ravno priporočljivi, saj so takrat živčni končiči občutljivešji in ima koža manjšo odpornost.

 

Kakšen je učinek uporabe ShapeART naprave?

Odstrani ali popravi se okoli 65% globljega tkiva in zgornjih plasti kože. Boki se zožijo za več kot 3,2 centimetra. Številni klinični testi so pokazali, da pride do učinka oblikovanja postave že kmalu po tretmaju.

 

Zakaj je ta naprava uspešna pri tretmaju globljega tkiva in zgornjih plasti kože?

V tem sistemu so združene štiri najbolj uspešne tehnologije v eno napravo ShapeART. Te združene tehnologije učinkovito pospešujejo metabolizem maščobnih in vlaknastih celic pri čemer se oblikuje postava in odstranjuje celulit.

Katera tretmajska načela veljajo za to napravo?
Med delovanjem se segreva podkožno tkivo in dermis, kar pospešuje lokalni metabolizem. Posledice tega so: napenjanje kože, oblikovanje postave, zmanjševanje celulita, izboljševanje tonusa,… 

 

Kako točno prihaja do oblikovanja postave in napenjanja kože?
Pri oblikovanju postave se nam s pomočjo infrardečega laserja z 940nm močno poveča fleksibilnost kože, poveča pa se tudi količina nastalega kolagena in spandeksa.
RF energija segreva podkožno maščobo in zmanjša maščobne celice.
Lipomasaža pospešuje krvni obtok in metabolizem maščobe.
Pri liftingu obraza laser obnavlja kolagen in elastična vlakna in tako zmanjšuje pojavnost gubic.
RF pa segreva podkožno maščobo in vezivno tkivo in pospešuje metabolne procese.


Kakšen učinek ima lahko ta naprava?
Ta naprava ima veliko pozitivnih učinkov, kot so: napenjanje kože in odstranjevanje podočnjakov okrog oči, odstranjevanje maščob in oblikovanje postave, obnavljanje telesa po porodu, izboljšuje stanje globljega tkiva, zmanjšuje obseg strij in celulita.

NAROČI SE NA BREZPLAČEN POSVET

bottom of page