top of page

SHAPE ART II

ShapeART II predstavlja eno najnaprednejših in tehnološko izpopolnjenih naprav za preoblikovanje telesa, ki se od drugih podobnih naprav na trgu razlikuje v tem, da v enem sistemu združuje kar pet tehnologij:

  • bipolarna radiofrekvenca

  • IR (infrardeče) valovanje

  • lipomasaža

  • vakuum

  • vakuumska dvoglavna kavitacija

 

Prav kombinacija vseh tehnoloških pristopov še bolj učinkovito pospeši metabolizem maščobnih in vlaknastih celic, s čimer še hitreje dosežemo vidno oblikovanje postave in odpravo celulita. Najboljše pri tem pa je, da je naprava zaradi različnih ročnikov, uporabna za vse predele telesa, tudi obraz. Tako naprava pokriva širok spekter področij, na katerih je izjemno učinkovita.

Kako deluje?

1. Radiofrekvenca

Med posegom s ShapeART-om je ena izmed nalog tudi, da se prenaša majhen električen tok skozi tkivo s čimer dobimo energijo, ki ji pravimo radiofrekvenca. Medtem se sprošča tudi toplotna energija, ki deluje kot nekakšno globinsko segrevanje kože. S tem procesom se aktivirajo kolagenska in elastinska vlakna, ostale komponente dermisa pa se začnejo obnavljati. Vlakna se s tem okrepijo in zato postane koža napeta, zmanjšajo se gubice, izboljša se celična organizacija, videz pomarančne kože izgine in koža izgleda lepše, čvrsteje in privlačneje.

Radiofrekvenca je izredno uspešna, neškodljiva, neinvazivna (neboleča) metoda za izvajanje lepotnih tretmajev. S tretmajem z radiofrekvenco spodbujamo stimulacijo kolagena, kar izboljša mikrocirkulacijo v našem tkivu in prične se izvajati lipoliza (odstranjevanje maščob in celulita).

 

2. Infrardeči laser 

Številne študije dokazujejo, da je infrardeča svetloba zelo zdrava, saj gre pravzaprav za naravno svetlobo. Z infrardečim laserjem z valovno dolžino 940 nm z lahkoto prodremo v tkivo in zelo enakomerno razpršimo toploto po tkivu. S tem zmanjšamo številne nepravilnosti na koži in hkrati pospešimo tvorbo kolagena. Po tretmaju se vidno zmanjšajo področja z rdečicami ter kapilare, videz kože pa je bistveno lepši.

3. Lipomasaža

Mehanska masaža z valjčki ustvarja kožno gubo, hkrati pa gnete tkivo. To pa omogoča mehanično pospeševanje odtekanja nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem s čimer učinkovito zmanjšujemo celulit. Temu rečemo tudi lipomasaža. Deluje na kožo in podkožno tkivo. Dva valjčka, ki se vrtita vsak v svojo stran, ustvarjata kožno gubo in hkrati širita prostor med celicami, zaradi česar se bistveno popravi prekrvavitev.

 

4. Vakum

Z ustvarjanjem vakuuma dobimo podtlak, ki razširi kapilare v podkožju, kar zelo izboljša prekrvavitev na predelu na katerem izvajamo tretma. Rezultat takega tretmaja pa je uspešno zmanjšan obseg in pojavnost celulita.

Delovanje vakuumske masaže ima številne pozitivne učinke: učinkovit boj proti celulitu, anti-ageing terapijo, odplavlja se zastala tekočina, izboljša se funkcija tkiv, izboljša se proces presnove po telesu, izboljša krvni in limfni obtok, pospešuje se izločanje znoja in loja, povečuje se mišični tonus, celotneo telo se globinsko sprosti, omili se kronične bolečine, pomaga pri kvalitetnejšemu spancu, lajša dihalna obolenja… 

 

5. Vakuumska dvoglavna kavitacija

Vakuumska kavitacija je ne invazivna / neboleča, varna in hitra alternativa liposukciji ter hkrati izjemno učinkovita terapija proti celulitu. Spremembe na predelih trebuha, zadnjice, stegen, bokov, kolen in nadlahtnic so hitre in učinkovite, rezultati pa so vidni takoj. 

 

Deluje kot »nekirurška liposukcija« . Viden rezultat se pokaže že po prvi terapiji. Kavitacija omogoča koncentracijo energije na določeni globini v tkivu, kar zagotavlja selektivno razgradnjo maščobnih celic v podkožnem tkivu. Površina kože, žil, živcev in mišic ostane nedotaknjena. Maščoba iz razpršenih maščobnih celic se vlije v intersticijsko tekočino v obliki trigliceridov, pri čemer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Glicerol, topen v vodi, prodira v krvni obtok in se uporablja kot vir energije, netopne proste maščobne kisline potujejo v jetra, kjer se raztopijo kot katera koli druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

bottom of page