top of page

KAVITACIJA
NARAVNA LIPOSUKCIJA

DSC_5053.png

V kolikor razmišljate, da je pred vami poletje, vi pa imate nekaj odvečnih maščobnih blazinic, ki bi se jih radi v kratkem času znebili na varen način je kavitacija idealna rešitev za vas.

KAJ JE KAVITACIJA IN KAKO DELUJE?

Kavitacija je naravni pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sproži energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Slednji z lahkoto razbije maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije.

S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj ostala tkiva ostanejo nedotaknjena.

KAJ SE ZGODI Z RAZBITO MAŠČOBO PO KAVITACIJI?

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

KAJ JE POTREBNO STORITI PO TERAPIJI?

Večina maščobe se izloči preko limfnega sistema našega telesa. Zato je po kavitaciji nujno potrebno še pospešiti limfni obtok. V našem salonu ponujamo presoterapijo – strojno limfno drenažo. Za vas smo pripravili tudi pakete za oblikovanje telesa s kavitacijo in presoterapijo. 

Potrebno je piti veliko tekočine,  vsaj od 2 do 3 litra vode dnevno.

Samo izločanje maščobe pospešimo tudi z aerobno vadbo, ki je po kavitaciji zelo pripročljiva.

V kolikor ste se odločili za zmanjšanje maščobnih blazinic in celulita, je potrebno paziti tudi na prehrano. Tukaj ni stroge diete, potrebno je samo jesti zdravo, manj mastno hrano z veliko zelenjave in sadja.

KOLIKO TRETMAJEV JE POTREBNO ZA DOSEGO REZULTATOV?

Že po prvi terapiji začutite spremenjen občutek predvsem v smislu lažjih in manj zatečenih nog.  Ker je celulit sistemska težava, ki ni nastala čez noč, želenih rezultatov ni mogoče doseči po eni terapiji. Za vidne spremembe zmanjšanja celulita in maščob je potrebnih nekje od 6-10 tretmajev, ki se izvajajo en krat na teden.

Vabimo vas na brezplačen posvet in pregled, kjer vam individualno svetujemo kaj bi bilo za vas najboljše, s katerimi tehnologijami bi dosegli najhitreje in najučinkovitejše vaše in naše cilje. 

Terapija traja 90 minut, saj tretma vključuje kavitacijo, radiofrekvenco za napetost kože ter limfno drenažo, katera je obvezna po vsaki kavitaciji. Saj s tem telesu omogočimo čimprejšnje čiščenje maščobe iz telesa. 

bottom of page